Taxidermie

Taxidermie?

Taxidermie, prepareren, of het opzetten van dieren is een oud beroep. Voor Michiel is het een passie. Het is een uitdaging om elk dier weer ‘tot leven te wekken’. Door moderne technieken is hij in staat een levensecht beeld te geven van alle soorten vogels en zoogdieren. Hierbij is zorg en respect voor het dier het uitgangspunt. Hiernaast is taxidermie ook een vorm van educatie. Een opgezet dier laat toe om dieren die in het wild slechts van ver te zien zijn, nu van dichtbij kunnen geobserveerd, gevoeld en bestudeerd worden. Door levensechte voorbeelden kunnen mensen ontdekken hoe groot of net hoe klein verschillende dieren zijn. Zo kan iemand ontdekken hoe groot het verschil is tussen een ree en een hert, die op een foto misschien even groot lijken. Een opgezet dier kan een heel verhaal vertellen. Dat is, naast een ambacht, ook een kunst. Een vos die in de sneeuw springt op zoek naar een muis of een kat die haar vacht likt. Dat is het doel waarnaar Michiel streeft: de natuur in huis brengen, op maat van uw wensen.

Opzetten van jachtwild

Als jager wilt u graag dat ene moment vastleggen. Het gevoel van ‘in het veld zijn’ herbeleven. De passie en adrenaline. Hierbij willen wij u graag helpen. Wij streven ernaar om u te verrassen met een nieuw design, een andere presentatie of een natuurgetrouw verhaal. Niet zomaar een hertenkop aan de muur, maar dat ene hert, met al zijn waardigheid in een uitdagende pose waar niemand zonder omkijken langs kan wandelen.

Wilt u een volledig preparaat, dan vragen wij om het dier met zorg te ontweiden en geen stukken huid zoals testikels of anus weg te snijden.

Voor het prepareren van een wandpreparaat (trofeekop) hebben wij graag voldoende huid (tot halfweg de buik). Onderstaande brochure helpt u op weg om problemen te voorkomen en uw uiteindelijk preparaat zo mooi mogelijk te maken.


Indien u op jacht of safari gaat kan u ook vooraf contact opnemen. Dan helpen wij u met het importeren van trofeeën en het uitvoeren van de nodige formaliteiten.

Bekijk onze folder

Opzetten van huisdieren

Voor het opzetten van een huisdier nemen wij graag voldoende tijd om met u als klant te bespreken wat uw wensen zijn. De jarenlange band met uw huisdier willen we in een natuurgetrouw beeld weergeven door met aandacht te letten op kleine details.Als u de beslissing heeft genomen om uw huisdier te laten prepareren is het belangrijk zo snel mogelijk contact op te nemen. Wij helpen u dan verder met de praktische zaken over de bewaring en het maken van een afspraak. Graag willen we erop wijzen dat het voor huisdieren noodzakelijk is dat u zo veel mogelijk foto’s bezorgt. Zowel van de pose die u graag zou willen als van details die u belangrijk vindt. Hoe meer foto’s wij hebben om mee te werken, hoe beter het eindresultaat.

Wij streven naar het beste resultaat. Een opgezet dier is echter nooit hetzelfde is als een levend dier. Hou hiermee rekening voor u beslist uw dier te laten prepareren.Welke dieren zetten we op?

Zoogdieren, reptielen en vogels kunnen door ons geprepareerd worden, ongeacht de grootte: van muis tot olifant.

Hoe lang duurt het opzetten?

Het duurt tussen 6 en 9 maanden vooraleer een dier klaar is. Wanneer uw preparaat klaar is, bellen wij u op zodat u uw dier kan komen ophalen.

Wat is de prijs voor het opzetten van een (huis)dier?

Het prepareren of opzetten van een dier is handwerk. Het is een ambacht waar heel veel tijd aan besteed wordt. U betaalt voornamelijk de uren die in het werk kruipen. De prijzen variëren dan ook per diersoort. U kan vrijblijvend contact opnemen.

Waarom zou je een huisdier laten opzetten?

Dit is een vraag waarop het antwoord erg verschillend kan zijn. Sommige mensen vinden hun dier uitzonderlijk mooi. Anderen zijn erg gehecht aan hun huisdier en vinden afscheid nemen moeilijk. Nog anderen vinden het een bijzondere manier om hun huisdier te eren. Kortom, iedereen heeft en mag zijn eigen reden hebben om een dier te laten prepareren.